Campania: Romania Altfel! Manifest Impotriva Crimelor

tnA existat candva o vreme cand oamenii simteau durerea doar din topoare si cutite – Fals.

Cine poate oare spune ca-n sufletul lui nu a gustat durerea. Exista oare vreun om caruia inima sa nu-i fi plans vreodata? A scapat oare careva de ranile batjocurilor celorlalti? Cati dintre noi am scapat neatinsi de abuzul si nedreptatea mai marilor?

Am izolat cuvantul crima la faptele ce pot fi contabilizate matematic. Am ajuns sa credem ca ucigasi sunt doar acei ce fura suflarea de viata. Ce-i si mai trist este faptul ca nimeni nu-i mai demasca pe ceilalti ucigasi.

Exista mii si mii de tineri care au fost ucisi cu sange rece: prin sarcasm. Exista o sumedenie de familii care au fost aduse pe linia mortii in urma abuzului directorului, al sefului sau al colegului inveninat… Exista oameni pe care i-am aruncat in carcera rece a neiertarii. Exista taceri care au fost cu mult mai vinovate decat 1000 de cuvinte. De atat de multe ori am simtit otelul rece strapungandu-ne inima, in timp ce faptasul ne zambea…

Simplul fapt ca perfidia faptelor tale nu poate fi identificata nu te face mai putin vinovat. Intentia unui act si consecintele lui, amandoua, deopotriva, denota gravitatea faptei.

Lista crimelor pe care omenirea le comite este imensa. Ura, batjocura, nedreptatea, neiertarea, sfidarea, mania, complotul, abuzul, jaful si multe altele: toate acestea sunt otravuri prin care multi au fost ucisi.

Nu conteaza cat de repede sau cat de lent moare cineva in urma otravii pe care i-ai turnat-o in suflet. Daca intentia sau consecinta a fost moartea atunci, dragul meu, esti vinovat.

Tuturor celor ce inca mai practica crima cu amortizor vreau sa le aduc aminte ca exista un judecator suprem: Isus Hristos. El, Cel ce a fost ucis si-a inviat, El, Dumnezeu adevarat din Dumnezeu adevarat, „va aduce orice fapta la judecata, si judecata aceasta se va face cu privire la tot ce este ascuns, fie bine, fie rau”. (Sfanta Scriptura – Ecl. 12:14, In 5:22).

Campania “Romania Altfel!”
Campanie initiata de http://www.asculta.ro
In colaborare cu (ordine alfabetica):

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: